Økologisk alkohol produktion

skrevet af Jes Mosgaard den

Alt Gin og Whisky hos Mosgaard Whisky er certificeret økologisk for smagens skyld. Vi bruger udelukkende økologisk dansk malt til whiskyen og økologisk hvedebaseret alkohol samt økologiske krydderier, æbler og citrus frugter til vores gin - det hele for smagens skyld.

Desto renere produktet bliver ved destillering kan man smage forskel på om det er lavet på f.eks. konventionel bygmalt eller økologisk malt. Grunden til dette ved vi ikke med sikkerhed - kornet vokser på en anden måde i økologisk produktion, det kunne være én mulighed. De sprøjtemidler der bruges i konventionel landbrugsproduktion indeholder også sporstoffer (der giver duft) så de kan identificeres, og det kunne være en anden mulighed. 

Renhed i smagen er meget vigtig for os, derfor har vi valgt udelukkende at køre økologisk for at sikre at kvaliteten af vores produkter er helt i top, og man dermed kan fokusere 100% på smag uden forstyrrende elementer.