Gin

Mosgaard Whisky kan byde på en række forskellige økologiske gin’s, der som whiskyen alle er rene og fyldige.

De egner sig perfekt til cocktails eller til at nyde on the rocks for at få den fulde fornemmelse af de komplekse smagsnuancer som stammer fra den økologiske hvedemalt og urter.

Vores gin er destilleret på en special designet damp infusions kedel og produceres som vores whisky helt fra bunden gennem mæskning af økologisk hvedemalt, gæring og to destilleringer. Anden destillering udføres med et mix af økologiske urter hvor alkohol dampene rammer urterne og nænsomt udtrækker smagsstofferne der føjer sig til hvedemaltens sødme.

Dry Gin: En ny fortolkning på den klassiske Dry gin med en ren fornemmelse af enebær aroma der hviler på en palette af krydderier der afrunder og indrammer enebær-smagen. Samt ingefær som bider let i tungen, tilsat et pirrende mix af citrus og anisfrø.

Tangerine Gin: En sødmefuld blomsterduftende gin med ekstra sødme fra lækre mandler og en lang og intens smag af mandariner som duftes hen over enebær og koriander.

Cask aged Gin: Efter destillering lægges gin’en på egetræsfade som afrunder den og giver en smuk gylden farve. Samtidig tilføres en charmende sødme med noter af karamel og vanilje der gør den velegnet som avec eller en helt ny oplevelse i en god tonic.

Whisky

Vi brygger løbende økologisk wash som destilleres efter skotske principper, først til "Low wine" og derefter i anden destillering til "New spirit" som lægges på forskellige 50 liters egetræs fade.

New spirit skal lagres på fad i mindst tre år, før den kan tappes og må kaldes whisky, så vi væbner os med tålmodighed.

Der tappes på forskellige typer egetræs fade som hovedsageligt har noget historie. Vi får lavet vores egne ombyggede fade som tidligere har lagret den bedste spanske Oloroso eller Pedro Ximenez Sherry, portvin eller Bourbon. Hvis du vil følge processen er du velkommen til et besøg på destilleriet for at se, dufte, smage og høre mere om det, eller du kan deltage i det ved at investere i vores cask investment program.

Den første Whisky tappes i 2019 men allerede nu kan du nyde en single malt fra os - vores Young Malt der er lavet på mindre fade og giver en sødmefuld og frugtig oplevelse der definerer vores Fynske udgave af en Skotsk single malt